Salaam alaikom, Lieve zusters, dames en geïnteresseerden,

Stichting Zusters voor zusters is een organisatie die sinds 2010 verschillende activiteiten organiseert voor en door zusters.

Wekelijks organiseren wij op woensdag avond een lezing. De lezingen worden verzorgd door deskundigen, Islamologen, Theologen of Imaams en gaan over verschillende onderwerpen. De thema’s zijn vaak maatschappelijk of sociaal gerelateerd (Opvoeding, Hijab, donorschap, gezonde leefstijl etc…) De stellingen avonden zijn gezellig, diepgaand en zorgen voor een zeer ontspannen avond waarin wij met elkaar in gesprek gaan over wat ons drijft en bezig houdt als vrouw, mens en moslima in deze samenleving.

De afgelopen jaren hebben er veel shahadas plaats gevonden (bekeringen tot de Islam). Wij hebben dan vaak nauw contact met de zuster en begeleiden dit mooie, maar vaak ook zware proces. Dat doen wij in samenwerking met Islamologen, theologen en deskundigen verbonden aan de Blauwe Moskee. Indien daar behoefte aan is gaan wij in gesprek met familieleden.

Iedereen is van harte welkom, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging, leeftijd etc..

Onze bijeenkomsten zijn erg laagdrempelig en vooral leerzaam en gezellig! De koffie en thee staat altijd klaar!!

Ons team bestaat uit bekeerlingen en zusters met  verschillende achtergrond, Nederlands, Marokkaans, moeders en  studenten. Naast het organiseren van lezingen is ons streven om de weg naar de moskee te vergemakkelijken. Wij staan altijd open voor een persoonlijk gesprek en indien nodig kunnen wij vragen en dillema’s doorspelen naar een geleerde of jou hiermee in contact brengen.

Door onze laagdrempeligheid, open houding en zeer betrokken zusterschap, zijn tijdens onze bijeenkomsten  vele blijvende vriendschappen ontstaan!  Naast kennisoverdracht is dít wat onze drijfveer is! Wij hopen jou te mogen ontvangen op één van onze bijeenkomsten

Neem een kijkje bij media voor flyers en foto’s van onze bijeenkomsten en samenwerkingen.

Moge Allah het van ons accepteren, ons standvastig maken  en onze zusterbanden

Tot snel in sha Allah

Zusters voor Zusters

Lezingen

Start typing and press Enter to search